Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього. Адже історія – це найцінніша книга людини, з якої можна черпати мудрість, необхідну для побудови гідного майбутнього. Минуле живе поряд з нами, і воно безцінне. Учні нашої школи знають і поважають історію свого народу. Вчителі й адміністрація школи стараються якомога більше залучати дітей до вивчення наших традицій, закарбувати в серцях учнів любов до землі, пошану до її героїв, віру в краще майбутнє для українського народу.

        31.01.2018 р. в рамках військово-патріотичної гри «Джура» в Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ст. №2  проводилися змагання, присвячені пам’яті героїв нашого минулого та героїв теперішнього,  людям, які багато років тому зберегли і захистили наш народ, нашу землю, нашу віру, наші звичаї і захищають зараз у нелегкий час воєнних дій, що проходять на Сході держави.

        Змагались між собою 2 команди, учні 5-А і 5-Б класів. Організатори конкурсу намагалися створити товариську атмосферу для учнів, щоб школярам було цікаво, а після змагань вони так і залишилися друзями. Діти готувались до цього дійства, їхні вчителі доклали зусилля, щоб навчити оригінально представляти свої команди, працювати як один колектив, підготувати емблеми, домовитись про зовнішній вигляд, правильно марширувати, гарно співати, чітко доповідати. Ще учасники мали змогу показати  свої знання з історії козаччини, їм заздалегідь підготували питання, на які треба було дати відповіді цілою командою. Щось учні змогли пригадати, на щось їм не вистачило сили, але відчутно було, що учні зацікавлені, тому є сподівання, що вдома вони підшукають потрібний матеріал і для власного розвитку розширять свої знання. Змагались між собою також капітани команд, вони довели всім присутнім, що справедливо посідають місце командира, що мають розум, силу, витривалість, кмітливість, щоб йти попереду і вести свою команду вперед.

       Класні керівники також заробляли бали для своїх команд. Були підготовлені питання, що стосувались учнів класу чи їхнього життя в школі. Вчителі тримали оборону досить добре, знали правильні відповіді і чітко, без вагань їх оголошували. Спортивні естафети, мабуть, більш за все сподобались нашим учням. Діти були активними, веселими, вболівали і підтримували своїх друзів.

       У підсумку команди здобули майже однакову кількість балів. З невеликим відривом чота 5-А класу здобула перемогу. Усі в залі привітали переможців, щиро подякували всім за участь.

        На лінійці адміністрацією школи буде нагороджено учасників дипломами за їхні старання, зусилля і бажання! А перехідний кубок заслужено отримають учні 5-А класу.

Педагог-організатор

Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

 Шумська В.В.