15 лютого 2018 року на базі Бурштинської гімназії відбулася педагогічна практика для слухачів курсів керівників закладів загальної середньої освіти (учителів суспільно-гуманітарного циклу) з теми «Демократичне врядування в школі» (реалізація швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU»).

Уже не вперше гімназія гостинно відчиняє двері для педагогів і директорів області. Своїм досвідом демократичного управління ділилася директор гімназії Олійник Ольга Миколаївна, а власним педагогічним досвідом – учителі  української мови і літератури та історії.

В рамках заходу відбулося привітання гостей (історія походження назви міста Бурштина) та три показових уроки:

  • з української мови  в 3(7)-Б класі (вчитель – Надія Пилипів). Тема: “Повторення вивченого про дієприслівник” (урок-День народження в Дієприслівника з елементами практикуму з етикету).
  • з української мови  в 3(7)-А класі (вчитель – Галина Медвідь). Тема уроку: “А й правда, крилатим ґрунту не треба...” (Л.Костенко “Крила”)  (урок-пошук  з елементами роздуму).
  • з історії України в 6(10) класі (вчитель – Наталія Сапєгіна) на тему “Банк “Кліо”, або Як старшокласники депозит відкривали”  (квест, тип—лінійний).

Ключовим елементом обласної педагогічної практики був виступ директора Олійник О. М. "Управлінська діяльність в Бурштинській гімназії (з досвіду роботи)".

Важливою частиною заходу стало засідання круглого столу, де учасники і слухачі обмінювались досвідом роботи з демократичного управління, проблемними питаннями, які виникають під час навчального процесу.

Наприкінці зустрічі було підбито підсумки. Кожен дізнався щось нове з практики управлінської діяльності, отримав велику кількість матеріалів для роздумів, поділився своїм досвідом.

Бурштинська гімназія